


Mitt navn er Jennifer Jorfald, jeg er innehaver av verkstedet smashing der jeg bl.a. tilverker veggdekorasjoner og bord av tallerkenskår. Materialene jeg bruker er kasserte tallerkener som jeg klipper møysommelig med tang for å få det ønskede utrykk. Hvert produkt er unikt, og resultat av en nærmest ubegrenset skaperglede.
Jeg lager mosaikker på bestilling etter ønskete motiv, fargeklanger og størrelser. Jeg kan tilpasse mine eksisterende mosaikker til ulike steder.
Mosaikkene kan brukes til mur-, betong- og gipsvegg eller lignende, limt på en tynn plate kan de også monteres på trevegg.

Jennifer Jorfald
Materialene jeg bruker er kasserte tallerkener. Jeg klipper møysommelig tallerkenskår med tang, og setter dem sammen igjen til nye gjenkjennelige objekter. Ofte får jeg bruk for det som ingen andre vil ha, eller tallerkener som er ødelagte men fortsatt kan ha en verdi i mitt arbeide. Tallerkener bærer med seg en fornemmelse av tid og er interessante fordi de har vært i bruk og betydd noe for andre mennesker. Gjenbruk av materialene gir arbeidene flere lag som kanskje ikke er åpenbare ved første øyekast. Jeg er også opptatt av å belyse tankeløsheten i vår materielle verden og i alt som kastes, og det positive med resirkulering og gjenbruk.
Budstikka
2015

Bonytt
2015
Send
Tusen takk!
Vi snakkes!
Navn
E-post
Melding
Kontakt
A blessing in disguise
Livet er så full av tilfeldigheter. Mens jeg arbeidet med tøffelprosjektet opplevde jeg følgende situasjon. Jeg stod i kø i en innvandrerbutikk da en tydelig påvirket ung narkoman ba meg om å kjøpe et par tøfler til henne, de kostet 50 kroner. Utenfor butikken høljet det ned og det var rundt 3 grader kaldt. Hva skulle hun med de tøflene? I ettertid har jeg tenkt at det kanskje var symbolet på tøflene hun trengte, det som assosieres med tøfler nemlig varme, hygge, trygghet, noe man tar på seg når man kommer hjem. Alt det som denne kvinnen tydeligvis manglet.
Arne Treholt koffert
It takes all sort's to make a world
Arne Treholt var byråsjef og pressetalsmann i Utenriksdepartementet da han i 1984 ble arrestert og dømt til 20 års fengsel for spionasje til fordel for Sovjetunionen og Irak. Under en ransaking av Treholts leilighet i 1983 skal det ha blitt funnet store mengder med penger i en stresskoffert (Pengebeviset), og ifølge POT (Politiets overvåkingstjeneste) også avfotografert. Dette er tidligere bestridt av Treholts tidligere forsvarer og mangeårige advokat, Arne Haugestad. Sannheten om innholdet i Arne Treholts koffert ble aldri offentliggjort. Jeg har fantasert om hva den kunne inneholde. Visse elementer i kofferten brukes ikke mer, som for eksempel luftpost, kassettbånd, USSR opphørte, sekssifret telefonnummer, Globoid, osv.
For tiden holder jeg på med en serie skjorter, som representerer norske tradisjoner. Fiske, sport, skogsarbeid, religiøse høytider, nasjonal høytid, ferier, matauk, m.m.
Lost in Norway
Kofferten som objekt er interessant fordi det er en beholder som kan inneholde nesten hva som helst. Den kan bæres rundt, den er og kan være hvor som helst, den finnes over hele verden. Kofferten er i bevegelse og på reise sammen med sin eier og vil derfor alltid gjenspeile eierens identitet og det travle samtidsmennesket. Noe de har gjort til alle tider. Kofferten assosierer kanskje først og fremst reising, ferie og fritid,
men den kan også symbolisere flytting og flukt, til og med terror.
For noen blir kofferten den nærmeste ”hjem” man kommer. Kofferten som objekt kan også være gjenstand for nostalgi og drømmer. Min identitet er delt mellom flere land og jeg har vært mye på flyttefot, også som liten, erfor er jeg kanskje ekstra opptatt av de helnorske symbolene, som bunaden, rosemaling, fisk, skigåing, erkenorske dyr og natur etc. Men ikke uten ironi og humor.
Kofferten som objekt er interessant fordi det er en beholder som kan inneholde nesten hva som helst. Den kan bæres rundt, den er og kan være hvor som helst, den finnes over hele verden. Kofferten er i bevegelse og på reise sammen med sin eier og vil derfor alltid gjenspeile eierens identitet og det travle samtidsmennesket. Noe de har gjort til alle tider. Kofferten assosierer kanskje først og fremst reising, ferie og fritid, men den kan også symbolisere flytting og flukt, til og med terror. For noen blir kofferten den nærmeste ”hjem” man kommer. Kofferten som objekt kan også være gjenstand for nostalgi og drømmer. Min identitet er delt mellom flere land og jeg har vært mye på flyttefot, også som liten, erfor er jeg kanskje ekstra opptatt av de helnorske symbolene, som bunaden, rosemaling, fisk, skigåing, erkenorske dyr og natur etc. Men ikke uten ironi og humor.

Følg meg på Instagram

Lik siden min på Facebook


Følg meg på Instagram

Lik siden min på Facebook
Arne Treholt var byråsjef og pressetalsmann i Utenriksdepartementet da han i 1984 ble arrestert og dømt til 20 års fengsel for spionasje til fordel for Sovjetunionen og Irak. Under en ransaking av Treholts leilighet i 1983 skal det ha blitt funnet store mengder med penger i en stresskoffert (Pengebeviset), og ifølge POT (Politiets overvåkingstjeneste) også avfotografert.
Dette er tidligere bestridt av Treholts tidligere forsvarer og mangeårige advokat, Arne Haugestad. Sannheten om innholdet i Arne Treholts koffert ble aldri offentliggjort. Jeg har fantasert om hva den kunne inneholde. Visse elementer i kofferten brukes ikke mer, som for eksempel luftpost, kassettbånd, USSR opphørte, sekssifret telefonnummer, Globoid, osv.